dimecres, de maig 29, 2024

Descobrint raconets d’Esparreguera

Un recorregut per els carrers i places de la Vila 




Fotografia d’una part del grup participant. Amb el 
Joan Llort;
l’escultor 
Ramon Cuello, i l’Oriol Achón


    El diumenge 26 de maig de 2024 vaig participar del recorregut cultural organitzar per el Col·lectiu Esparreguerí de Recerques per els carrers i places de la nostra població. Una oportunitat de conèixer o redescobrir velles anècdotes locals, curiositats de personatges i populars o rellevants de la nostra Comunitat; fets històrics ocorreguts a casa nostra, i com no, de gaudir de les particularitats de la nostra arquitectura. I moltes coses més... 

    El recorregut aniria a càrrec de l’investigador i divulgador local en Joan Llort i Riera. Qui va ser l’encarregat de capitanejar al grup de participants en aquest safari urbà. Amb nombroses parades sempre plenes de detallades dades i singulars detalls. També, val a dir, amb el recolzament de l’arqueòleg Oriol Achón i Casas. En un recorregut de tres hores que varen ser del tot ben aprofitades. 

    Us comparteixo tres fotografies de la Montserrat Llopart, del CER. En les que va captar la participació en aquest recorregut del esparreguerí Lluis Artigas Jorba. 

    Qui vulgui més detalls sobre aquesta jornada les podrà trobar en l’article publicat en la web Esparreguera Aimada [28/05/2024] de nom “Una visió d’Esparreguera. En Joan Llort ofereix un nou recorregut per la nostra vila”  fent clic aquí..


Una de les parades al carrer Gran d’Esparreguera amb el 
Joan Llort.




Parada del grup a la plaça de Santa Eulàlia d’Esparreguera.
El 
Lluís Artigas Jorba escoltant atentament les explicacions de l’Oriol Achón.