dimarts, de juny 23, 2009

Abril de 2009 Festa de Sant Jordi a la biblioteca...


Fotografia amb el Lluis Artigas Jorba i un dels seus treballs a l'exposició de l'any 2009
dedicada a la "Creació i producció literària a Esparreguera".

Amb motiu de la celebració de la festa de Sant Jordi aquell 23 d’abril de 2009 la nostra  Biblioteca Popular Beat Domènec Castellet d’Esparreguera oferiria a tots els seus lectors i el públic d’Esparreguera en general una mostra-exposició que presentada sota el nom de “Creació i producció literària a Esparreguera” donaria visualització als llibres, obres i treballs de caire literari, històric i científic confeccionats durant els darrers cinquanta anys en la nostra localitat, a mans d’autors i autores esparreguerins i esparreguerines.

La mostra va consistir en una la presentació d’una part del fons existents de la que  extraurien un ventall de treballs i obres locals creades per autors locals que consistirien en les més rellevant del dipòsit conservat.

Una exposició que tanmateix estaria repartida en dues zones ben diferenciades. Una part d’aquestes obres s’exposarien a baix del esmentat edifici. A l’entrada de la Biblioteca Popular Beat Domènec Castellet, en el seu accés de la planta baixa per la plaça de Santa Eulàlia d’Esparreguera. Allí, per mitjà de dues vitrines transparents i tancades s’exposava un bon nombre de llibres que conformaven dita exposició organitzada per la festivitat de Sant Jordi. Tanmateix la segona zona d’exposició dels llibres d’aquesta exposició “Creació i producció literària a Esparreguera” amb un bon nombre de peces –algunes úniques-  els trobaríem distribuïts al llarg de la primera taula podent fullejar-se tranquil•lament per qualsevol persona.


Detall dels llibres de l'esxposició "Creació i producció literària a Esparreguera" amb la única obra
del Lluis Artigas Jorba seleccionada per aquesta mostra. Sala d'adults al primer pis de la
Biblioteca Popular Beat Domènec Castellet, d'Esparreguera

Com ja esmentat la selecció de llibres presentada al públic tant a baix com al primer pis varen ser extreta del fons de la biblioteca catalogats dins de l’apartat anomenat “Col•lecció Local”, que era el fons que des de la fundació d’aquesta biblioteca, recollia tot el material local i no local que fes directa o indirectament a Esparreguera. Des de llibres d’autors locals sense discriminació de la matèria que tractessin, a llibres editats fora d’Esparreguera però que feien referència a la nostra població o persones oriündes de la nostra contrada, o fets per fills de la nostra vila, així com hemeroteca local i retalls de diaris i premsa nacional o estrangera que esmentessis clarament la referència amb Esparreguera. Amb aquest origen podeu imaginar que l’exposició “Creació i producció literària a Esparreguera” va esdevenir una mostra multidisciplinària amb tota mena de monografies. Des de novel•la i poesia, passant per història, llibres de fotografies, i les més variades disciplines imaginables...

Allí podíem tenir contacte amb un ventall molt ampli de treballs locals. En uns casos es tractaria d’edicions normals. En altres casos serien edicions fetes per subscripció. Val a dir que també es veuria obres d’altres formats com també treballs de investigació de vegades modestament mecanografiats i amb un nombre limitat de còpies o exemplars, que havien estat dipositats coms a “obres de consulta” en centres especialitzats. En fi tot va ser molt variat i flexible.

Per allò de que Sant Jordi va lligat a Catalunya amb el mon dels llibres,  aquesta exposició donava comptes de que durant els darrers cinquanta anys, amb més o menys mitjans, amb més o menys èxit, un grapar de persones amants de la nostra població havien mantingut viva la flama de la investigació, la literatura i la història, havien deixant els seus treballs per escrit com herència i llegat per les noves generacions locals.


Exposició "Creació i producció literaria a Esparreguera" de l'any 2009.
Vitrina expositora situada a la part esquerra de la planta baixa de la Biblioteca Popular Beat Domènec Castellet

 

           Vet aquí que el Lluis Artigas Jorba també hi va tenir el seu petit protagonisme i participació. I per partida doble. Per un lloc com autor o creador esparreguerí, que si be cal dir que exposarien el esborrany d’un dels seus treballs, i no la obra editada, també com a peça única tenia el seu valor. I per altra, i aquí trobem la casualitat o el destí, perquè a principis del mes de maig de l’any 2009 quan encara estava oberta i visitable aquella exposició, trobant-me Jo llegint la premsa diària a la sala d’adults de la biblioteca, vaig esser fotografiat allí mateix....   Llibre i autor immortalitzats en un mateix moment, diria Jo amb certa ironia i tirant de text literari...  amb aquella camissa vermellosa i diari obert…


Exposició 
"Creació i producció literaria a Esparreguera" de l'any 2009.
Vitrina expositora situada a la part dreta de la planta baixa de la Biblioteca Popular Beat Domènec Castellet

Caal recordar que el cartell editat per aquella ocasió era ben modest. En blanc i negre, fotocopiat.  Un cartell que tanmateix només informava de l’exposició i del nom que se li va donar de “Creació i producció literària a Esparreguera” i punt. Sense esmentar el dia de la inauguració, ni tampoc la durada de la mateixa, ni dels horaris de visita. Una anècdota més de les nostres...  made in Esparreguera

A baix els llibres exposats estaven tancats en unes vitrines. A dal la primera planta deixats sobre la taula i a la seva sort….

Curiós oi que sí?



dissabte, de juny 13, 2009

Catàleg UAB

Llibres a 
les Biblioteques de UAB





Captura del catàleg general de les biblioteques UAB efectuada
el 13 juny de 2009 amb treballs de l'esparreguerí Lluis Artigas Jorba



    Treballs del Lluis Artigas Jorba a les biblioteques de la UAB Universitat Autonoma de Barcelona, en una captura web efectuada el 13 de juny de l'any 2009.





Nota posterior:

Aquet cercador va ser renovat canviant també el seu disseny [Clic aquí].



Captura del nou cercador de la UAB amb els treball de l'esparreguerí Lluis Artigas Jorba.






divendres, de juny 05, 2009

El Lluís Artigas Jorba de webmaster

Pàgina Web - 5


.

"
La Creueta, portaveu del club escacs la Plana-Esparreguera" una web
portaveu del club. i els escacs locals, comarcanls i de Catalunya
Directori: http://lacreueta.blogspot.com/




"AME -Associació de Mexicans d'Esparreguera i voltants"
, una web 
portaveu de les activitats local, comarcals i arrèu de Catalunya
Directori: http://amesparreguera.blogspot.com/






Web del "Lluis Artigas Jorba" de caire personal i amb accès de nomès persones autoritzades
Directori: http://lluisartigas.spaces.live.com/




.